Opslag, back-up & cloud

#Opslag

De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel. Dit komt doordat bedrijven en consumenten zelf steeds meer data opslaan in de vorm van bestanden, foto’s en films. Door de technologische ontwikkelingen word deze data ook steeds groter. Maakte we in het begin digitale foto’s van 1 a 2Mpixel nu zijn er camera’s met 50Mpixel en daarboven. Deze foto’s worden weer gebruikt in documenten of presentaties die de omvang daarvan ook met een factoor X laten toenemen. Niet alleen de opslag van deze hoeveelheden is een uitdaging. Ook het analyseren van deze data speelt een steeds grotere rol. Deze data bevatten immers een schat aan informatie voor marketingdoeleinden, en is dus interessant voor hackers in welke form dan ook.
Vragen die zich dan kunnen aandienen zijn.
Hoe ga je om met deze (BIG) data en hoe zorg je dat de privacy word gewaarborgd?
Kiezen voor DAS, NAS of SAN
Hoe ga ik al deze dat back-uppen?
Hoe voor kom je dat er geen data gelekt word?

# Backup

Belangrijk onderdeel van uw ICT-infrastructuur is de inrichting van Enterprise Back-up Solutions (EBS). Want hoewel alles in het werk wordt gesteld om hoge beschikbaarheid van uw systemen te garanderen, u zult toch een back-up omgeving moeten inrichten voor het geval een calamiteit optreedt. Aspecten zoals Disaster Recovery kunnen op deze manier effectief worden ingevuld en de continuïteit van uw onderneming blijft gewaarborgd. IT Solution garandeert u downtimes van minder dan 8 uur bij een volledige crash van 1 of meerdere servers door toepassing van betaalbare online en StorageCraft backup oplossingen.

# Online Back-up

Naast de conventionele vorm van back-uppen middels tapes en/of NAS zie je een verschuiving naar externe back-up mogelijkheden. De voordelen hiervan laten zich raden. Geen tapes of  andere externe drives meer wisselen en opslaan. U hoeft ook niet meer te investeren in dure tapedrives. Al u data is veilig en geencrypt opgeslagen in een datacenter.

Deze vorm van back-up is uitermate geschikt voor onder andere  Exchange, SQL, ESX, en of Hyper-V omgeving(en).

# Office 365 / Exchange 0nline

Is uw omgeving te klein voor een Exchange server? Wij hebben ook ruime ervaring met Office 365 voor bedrijven.

Office 365 bestaat uit Exchange, Skype for Business, SharePoint en de vertrouwde Office applicaties. Office 365 bevindt zich volledig in de Microsoft Cloud, hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het beheer of onderhoud. U betaalt maandelijks per gebruiker. Dit betekent:

• Kostenbesparing: Geen kosten voor hardware, onderhoud of beheer

• Veiligheid: Altijd de laatste versie en daardoor optimale veiligheid

• Schaalbaarheid: Gemakkelijk en flexibel op- en afschalen

• Flexibiliteit: Anytime, anyplace en any device toegankelijk

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de implementatie van Office 365 binnen uw organisatie? Als Microsoft gecertificeerde Office 365 Partner helpen wij u graag!

# Hosting

In het datacenter in Medemblik hebben we ook ruimte voor externe hosting waarbij uw hardware centraal bij ons word gehost.
Desktop as a service en shared services zijn in ontwikkeling. Vraag er naar bij een van onze specialisten.

# IP telefonie

IT Solution bied sinds begin 2012 samen met een vaste partner managed voice services aan. In begrijpelijke taal betekent het dat u zelf geen telefooncentrale meer op eigen locatie nodig heeft en het merendeel van uw vaste ISDN en/of analoge telefoonlijnen kunt laten vervallen. In plaats daarvan krijgt u een extra internetverbinding waarover u communiceert via een  “telefooncentrale” die voor u beschikbaar is gemaakt. Het voordeel hiervan is dat het flexibel en schaalbaar is en nooit meer verouderd. Tevens gaat u op de gesprekskosten en kosten voor de infrastructuur veel geld besparen.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Klant aan het woord